SE*Sessan´s Sibiriska katter är godkänt och inregistrerat hos FIFé/SVERAK efter 20 år så blev den egna uppfödningen verklighet. Katter har följt mig genom hela livet och första egna katten flyttade in 1981 och den första raskatten samt avelsarbete kom jag i kontakt med 1986. Under 2010 blev jag med Sibirisk katt, men hade då följt rasen sedan 2003-2004. Fokus i min uppfödning är hälsa, temperament och typ. Våra katter är familjemedlemmar och därför sker aveln varsamt och med stor hänsyn mot individen.

 

Vi lägger stor fokus på socialisering och hantering, därför har vi oftast 1-2 kullar årligen. Ibland någon fler kull som då föds och socialiseras hos fodervärd. Målet med aveln är friska, trevliga och sunda katter som blir trevliga familjemedlemmar i sina familjer för många år framöver. Då uppfödningens grundfilosofi består av hänsyn till varje individ som i första hand är familjemedlemmar har vi därför valt att kastrera katter som helt enkelt inte passat för avel eller trivts som avelskatter. Våra katter har haft ett mycket litet antal kullar vardera. Och vi avlar långsamt med planering och utvärdering för flera generationer och år framåt.  Den genetiska mångfalden är viktigt, så därför undviker vi helst omparningar.

 

Är medlem i Sällskapet Sibirisk katt, en rasring för Sibirisk katt som bildades 2002. Jag har haft förtroendeuppdraget att arbeta i Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt (avgått pga. hälsoskäl i augusti 2018).

 

Våra katter och kattungar växer upp i ett livligt hushåll med mig, min sambo samt två småhussar som älskar våra katter. Hela familjen lägger stort engagemang i all daglig hantering av katterna och våra kattungars socialiseringsprocess. Nattetid sover katterna i våra sängar. De är vana vid allt som hör ett hemmaliv till.  

 

 

 

  

 

Vi finns strax utanför Sundsvall, för kontakt skicka gärna ett mejl.
E-post: marie@sessans.com 

 

Bilden från 2011.

 

Till vardags driver sambon och jag ett AB där jag sköter bland annat webb-butiker samt delar av ekonomin för aktiebolaget.

Fotofyndet.se sedan 2013 driver vi även Battericentrum.se  där vi säljer kameratillbehör samt batterier och batteriladdare. Eftersom jag sitter mycket i telefon med kunder så föredrar jag kontakt via epost i första hand. Självklart är jag även tillgänglig för telefonsamtal när vi upprättat kontakt. 

 

Våra katter är självklart trygga innekatter men vi har ett rymligt hus och där de har tillgång till balkong samt två kattgårdar. 

 

Med vänlig hälsning

 

 

© Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2020

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.