SE*Sessan´s Sibiriska katter är godkänt och inregistrerat hos FIFé/SVERAK sedan 2011, det tog över 20 år innan uppfödningen blev verklighet. Fördel är att jag under dessa år lärt mig mycket om uppfödning, katter, genetik, hälsa mm. Vår uppfödning sker i hemmamiljö och tyvärr är det  viktigt att poängtera det då det blir allt vanligare att hålla katter i isolerade grupper och i burar. Vi lägger stor fokus på socialisering och hantering, därför har vi 1-2 kullar födda hemma om året. Målet med aveln är friska, trevliga och sunda katter som blir trevliga familjemedlemmar i sina familjer för många år framöver. Vår uppfödning sker med stor hänsyn till individen som i första hand är familjemedlemmar. Därför har vi valt att kastrera katter som helt enkelt inte passat för avel eller trivts som avelskatter, våra katter har haft ett mycket litet antal kullar vardera. Eftersom den genetiska mångfalden är viktig så gör vi inga omparningar och vi planerar kullar flera generationer framåt för att säkerställa att våra parningar är genomtänkta och bra parningar.

 

Är uppvuxen med djur och har haft katt stora delar av mitt liv, så med nästan 30-års erfarenhet av katter har jag den erfarenhet och kunskap som behövs för att planera vårt avelsarbete mycket noggrant. Har alltid haft ett brinnande intresse för genetik, avel, beteende och hälsa. Och jag har lagt mycket tid och fokus på att lära mig linjer och stamtavlor. Är medlem i Sällskapet Sibirisk katt, en rasring för Sibirisk katt som bildades 2002. Jag har förtroendeuppdraget att arbeta i Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt (avgått pga. hälsoskäl i augusti 2018).

 


Våra katter och kattungar växer upp i ett livligt hushåll med mig, min sambo samt två småhussar som älskar våra katter. Hela familjen lägger stort engagemang i all daglig hantering av katterna och våra kattungars socialiseringsprocess. Nattetid sover katterna i våra sängar. De är vana vid allt som hör ett hemmaliv till.
 

 

 

 

  

 

Vi finns strax utanför Sundsvall, för kontakt skicka gärna ett mejl.
E-post: marie@sessans.com 

 

Bilden från 2011.

 

Till vardags driver sambon och jag ett AB där jag sköter bland annat webb-butiker samt delar av ekonomin för aktiebolaget.

Fotofyndet.se sedan 2013 driver vi även Battericentrum.se  där vi säljer kameratillbehör samt batterier och batteriladdare. Eftersom jag sitter mycket i telefon med kunder så föredrar jag kontakt via epost i första hand. Självklart är jag även tillgänglig för telefonsamtal när vi upprättat kontakt. 

 

Våra katter är såklart innekatter men vi har ett rymligt hus och de har tillgång till en stor balkong och en kattgård.

 

Med vänlig hälsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2017

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.