Här presenterar vi våra planer samt även informerar om våra köpevillkor.
Vid intresse, läs nedan vad vi önskar få för information före kontakt. Tack på förhand!

 

 

UPPDATERING augusti 2020. Vi planerar fortfarande för en kull i år, Arya har inte löpt under sommaren. Så vi väntar in löp, dejt och håller intressenter uppdaterade. :) Mer information kommer.
Vi planerar kull under våren 2021, intresseanmälan sker via epost.

Färgutfall:

Hanar och honor: svart- och eller blåmönstrade med eller utan vitt.  

Stamtavla: Stambok Sverak/Findus samt Pawpeds

 

- Arya är vid parning: HCM-testad u.a, PKD-testad negativ, FiV/FeLV-test negativ. Blodgrupp A ej bärare av B, ej bärare av PK-def. C/C (bär ej på maskat anlag), B/B - bär ej på kanel/choklad-anlag. Negativ för TF samt Giardia, mer information finns på hennes egna sida om vilka tester som gjorts.
- Hanen är vid parning: HCM-testad u.a, PKD-testad negativ, FiV/FeLV-test negativ. Blodgrupp A ej bärare av B, ej bärare av PK
-def. C/C (bär ej på maskat anlag), B/B - bär ej på kanel/choklad-anlag. Negativ för TF samt Giardia,

Egenskaper: Arya är en självständig, busig tjej som älskar att gosa och bäras som en bebis upp mot axeln. Hon har många egenheter, som att ställa sig på bakbenen för att bli upplyft som en bebis. Hon älskar att gosa och ligger gärna en stund i knä.

 

 

Vid intresse för en Sibirisk katt från SE*Sessan´s önskar jag att ni kontaktar mig per mejl och besvara frågorna

 (läs nedan). Tack på förhand!

Vi söker ibland fodervärdar. Läs mer om vad det innebär här. 

Före förfrågan/kontakt, läs igenom vår köpinformation:

När du köper kattunge från oss är den.. 

 

* Minst 13-14 veckor gammal

* Registrerad i SVERAK, stamtavla medföljer

* Veterinärbesiktad – intyget ej äldre än sju dagar

* ID-märkt med mikrochip samt registrerad i

Sveraks ID-register

* Grundvaccinerad två gånger mot kattpest, kattsnuva och kattherpes.

* Sällskapskatter är kastrerade före flytt alt. kastreras vid 4-6 månader ålder, kastreringspremie utgår.

* Kolla-masken-testad - vi avmaskar endast vid behov

* Individuellt försäkrad i Agria från sex veckors ålder

* Dolda fel-försäkrad i Agria i tre år

* Har föräldrar som är innekatter och testade negativt för FIV (Feline immunodeficiency virus), viruset utvecklas med tiden till kattaids.
* Har föräldrar som är innekatter och testade negativt för FeLV (Felint leukemivirus), viruset orsakar försämrat immunförsvar och ger bland annat tumörsjukdomar.
* Föräldrar som testas med viss intervall för FCoV,  (Corona-virus som drabbar katt!)

* Från föräldrar som HCM-testas regelbundet, katter som ägs eller har ägts SE*Sessan´s får fortsatta tester upp till 6-8 års ålder. Resultaten finns på respektive katts sida, är registrerade i Pawpeds samt finns i vår blogg direktlänk här.
* Socialiserad i kärleksfullt hem med stor kunskap kring katthållning. För mer information om vår uppfödning, läs under fliken Katteriet.

 

  

Ingår gör dessutom...
 

En stor väska (eller två) med allt kattungen behöver första tiden i sitt nya hem, t ex. filt som luktar mamma, BARF, lite torrfoder & blötmat som lilla magen är van vid, leksaker

t ex. bollar, vippor och annat roligt, rabattcheckar, informationsbroschyr, samt livslång support från oss.

 

 

Status:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår, kattungen kan bli ledig

Fodervärd sökes - Kattungen söker nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Flyttat - Kattungen har flyttat till sin nya familj.  

Sibirisk_katt_sessans

Övrig information samt intresseanmälan:

 

 

Reservation:

Inför kull har vi oftast en väntelista, denna justeras allt eftersom med tiden. Många måste allergitesta före tingning osv. Jag önskar att ni tänker igenom beslutet innan ni väljer att skrivas upp på vår väntelista. Det är så tråkigt att förlora intressenter pga. av att listan är lång. Och när sedan kullen är född meddelar de att de redan köpt kattunge från annan uppfödare.

 

Besök:

* Intressenter är välkomna att besöka och allergitesta. Intressenter på vår intresselista får besked när vi börjar ta emot besökare för den aktuella kullen. Vi tar hänsyn till kattungens personlighet och köparens önskemål. Det ska kännas tryggt för er och för oss att kattungen hittar rätt hem! Kattungar kan endast tingas i samband med besök hos oss. Vid allergi är det lämpligt att allergitesta vid minst vid 3 tillfällen och beräknad tid per besök ca. 2 timmar.

 

Tingning & köp

* En tingningsavgift ska erläggas i samband med att tingningsavtal skrivs, avgiften är 2500 kr. Hela summan återbetalas inte vid ånger, då jag hållit kattungen reserverad till er och nekat andra köpare. Om kattungen skulle bli sjuk före leverans eller om något fel upptäcks vid veterinärbesiktningen, återbetalas tingningsavgiften om ni bestämmer er för att avstå köpet. Vid köp av sällskapskatt betalar vi tillbaka kastreringspremie enligt bild på kvitto (samt kastreringsintyg) max 1000 kr.
 

En eller två kattungar?
* Om kattungen måste vara ensam mer än 6 timmar per dag, är det lämpligt att överväga att ha två katter. Vid köp av två kattungar från samma kull rabatteras priset.

 

Utevistelse

* Våra katter säljs som älskade familjemedlemmar, vi önskar ett tryggt och kärleksfullt hem. Våra katter säljs  som innekatter med tillgång till utevistelse genom koppelpromenader och rastgård. Inga fertila katter från SE*Sessan´s får vara utekatter!

 

Försäkring & familj

* SE*Sessan´s katter ska vara veterinärvårdsförsäkrad livet ut.
* Regelbundna vaccinationer enligt veterinärens rekommendationer.

* Våra kattungar är välsocialiserade, många är "kardborrekatter" ;) vi är noga att utvärdera så att rätt kattunge passar i sin nya familj. Kattungarna är vana vid ett livligt hushåll vana vid barn och vuxna, mycket hantering och kärlek! Mer information får ni vid besök :)

 

Köpa avelskatter från SE*Sessan´s


- Kontakta oss för pris för avelskatt, skriftligt avtal i enlighet med köplagen.

 

- Vi säljer till registrerade uppfödare som jobbar för att bredda avelsbasen på sikt och med kunskap kring linjer och sjukdomar. Vi utvärderar noga katter som är aktuella för avel, för att förbättra och bevara rasen i framtiden.
 

- Vi hoppas på ett långvarigt samarbete, där uppfödaren har samma avelstankar som vi har. Och alla katter använda i avel ska HCM-testas enligt rekommendationerna, honor gärna upp till 8 års ålder.

 

- Vi kan vara intresserade av delägarskap.

 

- Vid uppfödarintresse men utan erfarenhet kan det vara bra att börja som fodervärd. Kontakta oss för mer information.

 

- Avelskatt får inte omplaceras/säljas fertil. SE*Sessan´s ska alltid informeras om ägarbyte och erbjudas att köpa tillbaka katten.
 

- Inga fertila katter från SE*Sessan´s får vara utekatter! Vi värnar om alla katter oavsett ras och vill höja kattens status, därför vill vi inte medverka till okontrollerad huskattsavel och oseriös avel.

 

- Avelskatter från oss är familjemedlemmar som ska få vila och få återhämta sig mellan kullar samt självfallet vara del av familjen.

 

- Avelskatter från SE*Sessan´s uppfödning får inte användas i blandavel eller utparning.

 

- Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till köpare.

Veterinärvård: 

 

Om olyckan är framme är det mycket viktigt att katten har en fullgod veterinärförsäkring. Det finns ingen garanti mot att vi människor eller våra husdjur inte kommer att behöva medicinsk vård. Olyckor eller sjukdomar som kräver behandling blir snabbt mycket dyr erfarenhet för djurägaren. Även om katten är en innekatt händer en olycka så lätt, t ex. en av våra Sibiriska katter har råkat svälja en sten!

Relativt enkla ingrepp, provtagning, stanna över natt hos veterinär för att bli uppvätskad, röntgen mm. kan kosta tiotusentals kronor. Försäkring gör ofta skillnaden mellan liv och död för katten, alla katter från oss ska ha fullgod försäkring hela livet. Försäkra alltid ditt husdjur!

 

Exempel på ungefärliga kostnader för operation / behandling:

 

Livmoderinflammation - 10 000-15 000 kr

Diarré - 9 000 kr

Korsbandsskada - 18 000 kr

Trafikolycka - 13 000-35 000 kr

Främmande föremål i magen - 10 000-25 000 kr

Magomvridning - 19 000 kr

Urinstensoperation - 25 000 kr

Matleda - 15 000 kr

Kejsarsnitt - 13 000-30 000 kr
Hälta - 9500 kr

Smärta i rygg (CT + vanlig röntgen mm) - 15 000 kr och uppåt

 

 

 

Källa: Allt om försäkringar samt egna erfarenheter.
http://allt-om-försäkringar.com/djurforsakring/veterinarkostnader
Priser från 2015-2020

 

 

© Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2020

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.